Home » O nama
by djoledjole309

Ustanova za kulturne delatnosti

Ustanova za kulturne delatnosti

Ustanova za kulturne delatnosti

Centar kulture turizma i bibliotekarstva Ustanova za kulturne delatnosti
Центар за културне делатности, туризам и библиотекарство

О НАМА

Владичин Хан

Центар за културне делатности, туризам и библиотекарство.

Установа Центар за културне делатности, туризам и библиотекарство општине Владичин Хан основана је 10. јула 2009. године. Састоји се од комплекса вишенаменских просторија укупне површине 3.000 м2. Ентеријер и екстеријер данашње установе, резултат је реализације инфраструктурних пројеката.
Центар за културне делатности, туризам и библиотекарство, носилац је секторских активности у области културе, туризма и библиотечке делатности.

Ustanova za kulturne delatnosti

Ustanova za kulturne delatnosti

ВАЛДИЧИН хан
Линк води до виртуелне туре општине Владичин Хан

О нама и нашим активностима

Установа сваке године музичким, фолклорним, ликовним, књижевним, драмским и едукативним програмима, концертима, трибинама, фестивалима, изложбама и свим другим облицима јавног деловања анимира велики број људи свих животних доби општине и региона. У оквиру установе раде: дечје аматерско позориште „Црвенкапа“ и омладинско позориште „Гвоздени театар“, КУД „Бранислав Нушић“ у континуитету од 1983. године, лиценцирани предавачи држе часове страних језика, часове музике, школу савременог плеса, балета, фитнеса и др. Галерија је простор Центра за културне делатности у коме се организују изложбе слика (академских и неафирмисаних уметника), уметничких фотографија, књижевне вечери и др. У овој просторији смештен је пианино на коме музички надарена деца имају могућност усавршавања свог талента. Центар за културне делатности, туризам и библиотекарство, рганизатор је значајних манифестација, као што су Видовдански дани, Међународна смотра фолклора, музички фестивал „Overload“, гастрономске манифестације Хани котлић, Репински рибљи котлић и Житорађска мућкалица.