Home » Биоскоп

Биоскоп

by djoledjole309
Центар за културне делатности, туризам и библиотекарство

БИОСКОП

Биоскоп у Владичином Хану има дугу традицију рада и постојања. Почео је са радом 1953. године под називом „Морава“ у оквиру тадашње установе „Дом културе“

Владичин Хан у Светосавској улици. Био је место окупљања љубитеља филмске уметности али и место одржавања проба и многобројних наступа тадашњег градског хора и аматерског градског позоришта „Атеље 84“.
Изградњом новог Центра културе / Дома младих 1986. године (садашња локација), дошло је до пресељења биоскопа и комплетне опреме и наставка рада установе у континуитету.

У време последњег рата, услед бомбардовања великог моста који се простире преко Јужне Мораве, дошло је до великог оштећења објекта установе која је у непосредној близини. Да би наставио са функционисањем, била је неопходна његова комплетна реконструкција, која је извршена 1999. године. Унутрашњост објекта, опремљена је новом опремом и намештајем. Биоскоп је осавремењен 2022. године уградњом дигиталног аудио процесора за емитовање 5.1 dolby sorround система за емитовање звука и инсталиран је најсавременији BARCO дигитални кино пројектор за приказивање 2Д и 3Д филмова чиме је стао раме уз раме са најсавременијим биоскопима у држави.

ВАЛДИЧИН хан
Линк води до виртуелне туре општине Владичин Хан